Ubytování Valtice

Chystáte se na dovolenou a nevíte kam? Nechcete utrácet velké částky za dovolenou u moře? V Čechách je přeci také krásně. Zkuste ubytování na Jižní Moravě. Co třeba Valtice, velmi malebné místečko, kde v okolí najdete mnoho možností, jak využít svůj volný čas.

Nedaleko ubytování Valtice se nacházejí Lednické rybníky. Jedná se o národní přírodní rezervaci pěti rybníků již od 15. století. Nalézá se zde početné množství ptactva, na kole či pěšky si můžete vyrazit po naučné stezce dlouhé 11 km s několika zastávkami.

Obec Lednice je vzdálená asi 6 km. Láká její bohatá historie a je velmi oblíbeným turistickým místem především díky zámku. Lednice byla vyhlášena za krajinou památkovou zónu již v roce 1992, o čtyři roky později dokonce zapsána na seznam světového a kulturního přírodního dědictví UNESCO.

Zámek Lednice nadchne každého návštěvníka především řezbářskou výzdobou, která se nachází ve veřejně přístupné přízemní části zámku. Nalezneme zde i překrásnou knihovnu s vřetenovým schodištěm. Projdete impozantní vstupní halou a můžete si prohlédnout krásné stropy a obložení Červeného, Tyrkysového a Modrého salónku. Ve vnější části se nachází skleník se subtropickými rostlinami a minaret s vyhlídkou.

V zámku se nachází i akvárium Malawi s nejen africkými rybami. Velká plocha skoro 360 metrů čtverečních nabízí nevšední podívanou na mořské korálové ryby, bezobratlé živočichy, murény, perutýny či rejnoky a můžete v klidu nasát atmosféru podmořského života.

Ubytování v Lednicko-valtickém areálu nabízí mnoho uspokojení pro každého turistu, ať už se chystáte na dovolenou sami se svými blízkými nebo i s rodinou, vždy si užijete mnoho zábavy a strávíte dovolenou opravdu se vším všudy. Proto neváhejte a objednejte si ubytování v Lednicko-valtickém areálu včas, je to velmi navštěvované turistické místo.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.