Senioři mohou prospívat díky omalovánkám s mandalou

Omalovánky s mandalou uklidňují, zlepšují náladu a přispívají ke zvládání stresu. Mohlo by se zdát, že omalovánky mandaly jsou určeny pouze pro děti, nicméně u těchto specifických omalovánek s mandalou, je tomu jinak. Mandala omalovánky, mohou fungovat jako antistresové omalovánky pro dospělé. Především pak třeba právě pro seniory, nebo lidi v pokročilém věku.

Pojďme si nejprve říct co je to mandala

Jednoduše řečeno, mandala je design, kresba nebo malba v kruhu, nicméně je to více než jen toto. Mandala umění je staré více než 2000 let. Nachází se v mnoha kulturách a používá se v mnoha různých náboženských praktikách. Mandaly symbolicky reprezentují život, jeho konstantní cykly a propojení. Naše Země je mandala.

Mandala je kulatá forma, která obsahuje příběh – náš příběh – o našem duševním, emocionálním a duchovním stavu bytí. Mandaly vytvářejí bezpečné místo pro hledání hlubších pocitů a prozkoumání složitých vzorů naší identity, které nám umožňují získat ztracené nebo zlomené kousky, aby nás dokončili. Každý tvar, barva, forma a vzorek jsou pro tuto cestu významné.

Slovo mandala je vyslovováno – muž · da · la – a  je vysvětleno jako bytí:

  • Geometrická postava představující vesmír v hindské a buddhistické symbolice.
  • Takový symbol ve snu, který představuje snahu o úplnost.

Někdy slova nestačí k vyjádření toho, co v našem jádru známe. Mandala umění nám může dát přístup k vyjádření. Mandaly byly po celém světě používány pro duchovní realizaci, osobní vyjádření a transformaci. Každý a všichni mohou udělat Mandalu. Mandala nám pomáhá naplnit naši touhu po spojení a celistvosti. Mandaly jsou způsob, jak vytvořit „nový svět“, kde vidíme věci jinak a kde vzory mohou vytvářet různá spojení, která přinášejí změnu.

Omalovánky s mandalou

Existuje mnoho způsobů, jak žít život a existuje mnoho způsobů, jak udělat mandalu. Není správné nebo špatné. Nejdůležitější věcí je být tvůrčí a nesoudit zda je mandala dobrá nebo špatná. A jak jsme zmínily na začátku, může jít o omalovánky proti stresu.

Pamatujte, že nemusíte být umělcem, abyste vytvořili mandalu. Nejedná se o to, aby byl výsledek perfektní, nejde o vytvoření dokonalého obrazu. Umožněte, aby se kreativní proces rozvíjel, učte se techniky a dovednosti, jak jít kupředu. Budete překvapeni tím, co lze udělat.

Nemusíte mít žádné znalosti s kreslením, můžete využít omalovánky mandaly. Ze začátku se tak můžete soustředit jen na vyjádření svých pocitů barvami.

Tak neváhejte, neodkládejte to na jindy, zkuste to ještě dnes.

Příspěvek byl publikován v rubrice Zajímavosti a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.