Cesta ve světle

Vlastní zkušenost s »CESTOU VE SVĚTLE«

Ke způsobu práce na sobě pomocí metody »CESTA VE SVĚTLE« jsem se dostala, když jsem hledala, jak si zlepšit svůj zdravotní stav. Do svých 33 let jsem nepociťovala žádné větší zdravotní problémy, až na jarní sennou rýmu a občasnou bolest zad. Po 33. roku mě začala intenzivněji bolet záda. V té době jsem byla na mateřské dovolené a měla jsem větší zátěž na záda zvedáním dětí. Chodila jsem na rehabilitace, ale úleva neměla dlouhého trvání. Pak, zřejmě ve spojitosti se zablokovanou páteří, se mi dělávalo špatně. Trvalo to dvě hodiny. V tu chvíli jsem nebyla schopná se postarat ani o děti. Byla jsem nešťastná a hledala pomoc u doktorů. Ti mi ještě k tomu zjistili nedostatečnou funkci štítné žlázy. Chodila jsem na soukromé masáže celých zad, a tak k určitému zlepšení došlo. Stavy, kdy jsem nevěděla, co se děje s mým tělem a bylo mi špatně, mi z větší části pomohla vyřešit paní, co se zabývala hlubinnou terapií.

Protože mé obtíže nebyly zcela vyřešené, mé hledání stále pokračovalo. To trvalo další 3 roky, kdy jsem mezitím prošla kurzem „Léčivá síla čaker“ manželů Libáňských, seznámila jsem se s léčením u manželů Polokových a s kineziologií u Francesi Nolte. Všem těmto lidem děkuji, že mi rozšířili obzor v mém hledání a předali mi řadu svých poznatků. Mimo jiné mi ukázali, že mám více naslouchat svému vnitřnímu hlasu a důvěřovat mu. Tato intuice mě nabádala, že jsem ještě neobjevila to, co bych chtěla nalézt.

Stavy, kdy mi bylo špatně byly jen zřídka, ale to, že jsem se po ránu probouzela se ztuhlými zády a přes den mě trápila únava zůstalo. A to byla jedna z věcí, která mě motivovala v dalším hledání. Pak se mi dostala do ruky knížka CESTA od autorky Brandon Bays. Tam jsem našla inspiraci, jak pracovat sama na sobě, jak se dostat k zapomenutým situacím z mého života. Byly to situace nesprávně pochopené a spojené s emocemi. Situace byly v mém podvědomí zapsány jako nevhodné programy, které mi bránily v podobných situacích se přirozeně chovat. Dokud nebyly tyto situace zpracovány, prožívala jsem nepříjemné emoce s tím spojené. Když se člověk cítí v nepohodě, časem se to projeví i na fyzické úrovni. Jako v mém případě. Projev na fyzické úrovni byl hlavně se ztuhlými svaly na zádech, které způsobovaly bolest a únavu.

Po intenzivní práci sama na sobě jsem pocíťovala úlevu. Má záda byla v lepším stavu a celkově jsem se cítila lépe. Také jsem díky vnitřní moudrosti pochopila některé nesprávné postoje v mém životě, které jsem si již dříve utvořila. Poznala jsem, jak je důležité odpuštění těm, o kterých si myslíme, že nám ublížili, a také především odpustit sami sobě.

Práce s vlastními prožitky a postoji k životu mě natolik oslovila, že bych chtěla nabídnout pomoc i ostatním, kteří hledají, jak si zlepšit svůj život.

O čem je Cesta ve světle?

Cesta emocionální nebo fyzická vám pomůže znova v bezpečném prostoru prožít událost, jejímž důsledkem je emoční blok spojený s daným problémem.

Cesta ve světle je založena na principu odpuštění. Každý z nás si v sobě nese různé rány, křivdy či traumata, schovaná nejen hluboko v našem podvědomí, ale přímo v některých částech těla (tzv. buněčná paměť). Tyto události mnohdy určují, jak nyní vnímáme sebe sama a svět kolem nás – a to i přesto, že si je většinou vůbec nepamatujeme. Cesta ve světle je metoda, která jde přímo k jádru konkrétní události a pocitům spojeným s jejím vznikem.

V průběhu terapie dochází k nalezení dané vzpomínky, k jejímu převedení do vědomé paměti a úplnému pročištění této situace, neboli uvolnění tohoto bloku. Je přitom respektována moudrost vašeho těla, které samo nejlépe ví, co je třeba uvolnit a co jste připraveni zpracovat.

A jak se pracuje s metodou Cesta ve světle?

Tato metoda pomáhá hledat příčinu. Na čem budeme pracovat, rozhodnete vy sami. Může to být odstranění nepřiměřených emocí, neúměrných reakcí na danou situaci, zbytečně velký strach, úzkost nebo bolavé místo ve vašem těle. Při sezení vás povedu pomocí Cesty ve světle k události, kterou jste ve vašem životě prožili a možná je už dávno zapomenuta, ale tenkrát zůstala nedořešená a ovlivňuje váš součastný život. Pak bude následovat práce s touto událostí a nakonec odpuštění, které je velmi důležité.

Setkáte se s osobu, které je třeba odpustit. Máte zde možnost vést s ní dialog, je to příležitost říci vše, co bylo mezi vámi nevyřčené, a uslyšíte i to, co vám na to odpoví. Tato komunikace je velmi upřímná. Veškeré dialogy, které klienti vedou jsou jejich intimní záležitostí, není potřeba, aby mi je sdělovali nahlas. Respektuji jejich soukromí.

Jak probíhá sezení s Cestou ve světle?

Při prvním sezení vás seznámím, jak Cesta ve světle funguje a jak se s ní pracuje.

V průběhu sezení jste v bdělém stavu a pamatujete si veškeré detaily. Já vás uzdravujícím procesem „Cesty ve světle“ provádím a vy sami si hledáte pomocí své vnitřní moudrosti, jak událost z minulosti nejlépe ke své spokojenosti vyřešit.

Je vhodné přicházet na sezení odpočatí, aby vás, jakmile se uvolníte, nepřemohl spánek.

Terapie trvá individuálně hodinu až dvě hodiny. Sezení probíhá se zavřenýma očima.

Příspěvek byl publikován v rubrice Články a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.